Om os

Vil du lære os bedre at kende?

Det hele startede med en drøm i 1979… da pædagog og iværksætter Hans Klarskov havde en drøm om at designe en stol på barnets præmisser – med “frihed til bevægelse”.

I dag har Klarskov møbler 21 nøje udvalgte designmøbler med fokus på kvalitet, funktion, mobilitet, leg, ergonomi og svanemærkning.


Lær os bedre at kende

Om os i Klarskov møbler ApS - pædagog og iværksætter designer sin første stol Lille Panuline i 1979

Hans Klarskov designede sin første taburet – Lille Panuline – i samarbejde med KREA
med udgangspunkt i drømmen om, at designe en stol til børn på barnets præmisser med “frihed til bevægelse”.

Hans Klarskov etablerede sit firma “Klarskov” i 1990 og har siden designet mange ikoniske møbler til institutionsmarked. 

I dag drives familiefirmaet af datter Tine Klarskov, som er uddannet arkitekt og industriel designer – efter at Hans Klarskov valgte at gå på pension som 80-årig i 2023. Tine Klarskov har også designet flere møbler og b.la. til Klarskov møbler. 

Møblerne har altid været produceret på Fyn af dygtige lokale fagfolk – og hos samme stabile leverandør i over 30 år. 

Historien om Hans Klarskov

Hans Klarskov er oprindelig uddannet pølsemager hos Steff Houlberg, og valgte efterfølgende at tage en uddannelse som pædagog fra Gladsaxe seminarium, da Hans´s hjerte bankede for børn og unge med fokus på udvikling af det hele menneske og pædagogikken bag.

Hans har arbejdet i faget i mange år og været leder i over 25 år i henholdsvis Voldsmose og Skovbrynet på Fyn.

Hans har endvidere arbejdet som designer for RABO og b.la. designet Rabo-Sit og Svane taburetten i 2001.

Hans valgte at blive selvstændig i 1990 med udgangspunkt i sit eget design, Lille Panuline.

Hans er et alsidigt og initiativrigt menneske, som altid haft stor virketrang og været kreativ – som da han malede og blev optaget på Kunstakademiet i Odense, men valgte at designe møbler og blive selvstændig i stedet for med “Klarskov”, som stadig eksisterer her 43 år efter. 

Min vision – "Frihed til bevægelse"

Hans gik ude i værkstedet om aftenen og designede møbler – og arbejdede samtidig som pædagog og leder i Voldsmose i Odense.

Om os i Klarskov møbler ApS - pædagog og iværksætter designer sin første stol Lille Panuline i 1979

Mit første møbel fra 1979 Lille Panuline – en stol på barnets præmisser

Lille Panuline er min første taburet, som jeg designede specifikt til barnetbarnets præmisser, da jeg ikke ønskede at lave en kopi af en voksenstol – men et møbel til børn.”

Ergoret Taburet fra 1980 med ergonomisk sæde og gennemgående ben

Ergoret Taburet er designet med sit karakteristiske ergonomisk sæde, som fremmer varierende og dynamiske siddestillinger.

Sædets form giver god plads til benene og dermed bevægelsesfrihed, der samtidig åbner op for blodgennemstrømning til benene – en ergonomisk taburet, der støtter dig i at sidde med ret ryg.

Styrke og holdbarhed – ISO 7173 foretaget på Teknologisk Institut i 1991.

Taburet Rund fra 1990 med gennemgående ben

Hans Klarskov designede en taburet med rundt sæde, som havde gennemgående formspændte bøgeben, som krydses under sædet.

Det gøre at taburetten er stærk, holdbar og stabil – taburetten fremstilles på samme måde i dag med fokus på kvalitet.

Triangel Bord fra 1992 – fleksibelt og stabelbart

Hans Klarskov designede Triangel Bordet i 1992.

Et fleksibelt og mobilet bord, der kan bruges som enkelt bord eller sættes sammen til større enheder

Bordet størrelser gør at pædagogen kan nå alle børn ved bordet – kan også brugs som skolebord og opstilles i mange formationer til at fremme lærende miljøer.

Ergoret Arbejdsstol fra 1995 Designet sammen med en ergoterapeut

Hans Klarskov designede Ergoret Arbejdsstol med udgangspunkt i  pædagogers hverdag i institutioner med mange løft, vrid og krav til forskellige arbejdsstillinger gennem dagen.

Ideen bag en ergonomisik stol er, at du som bruger selv skal være aktiv og dermed styrke dine muskler – samtidig med at du får støtte og aflastning når du arbejder.

Sædet er designet ergonomisk så det fremmer varierende og dynamiske siddestillinger og stolen har regulerbar gaspatronen, som kan indstilles i højden efter behov – så du både kan sidde ved højt bord og arbejde eller bruge den til at få støtte, når du hjælper et barn med at få tøj på.

Lænde Ergoret Arbejdsstol fra 2000 – støtte til lænden

Hans Klarskov videreudviklede Ergoret Arbejdsstol med en lav lændestøtte med udgangspunkt i  pædagogers hverdag i institutioner med mange løft, vrid og krav til forskellige arbejdsstillinger gennem dagen.

Ideen bag en ergonomisk stol er, at du som bruger selv skal være aktiv og dermed styrke dine muskler – samtidig med at du får støtte og aflastning når du arbejder.

Sædet er designet ergonomisk så det fremmer varierende og dynamiske siddestillinger og stolen har regulerbar gaspatronen, som kan indstilles i højden efter behov. 

Svanemærket Panuline Taburet fra 2000

Panuline Stabel Taburet er en videreudvikling af Lille Panuline fra 1979 og Hans Klarskov designede Panuline Stabel Taburet i høj udgave med fødstøtter.

Designideen er at barnet kan sidde ergonomisk korrekt med ret ryg ved hjælp af fodstøtter. Taburetten er fleksibel og kan bruge som legemøbel og fremme motorik og leg – samt at den voksne sidder ergonomisk korrekt sammen med barnet ved et højt bord.

Panuline Stabel Taburet kan let stables og dermed undgås mange vrid og løft for pædagoger i hverdagen. 

Panuline Stabel Taburet er sikkerhedstestet og Svanemærket 

Svanemærket Panuline Stabel Højstol fra 2002

Hans Klarskov designede en stabelbar, robust og praktisk højstol i serie med Panuline Stabel Højstol.

Panuline Stabel Højstol har fodstøtte, der let kan reguleres efter barnets behov for at sidde med støtte til fødderne.

Bøjlen kan tages helt af når barnet er vokser til og kan sidde selv og højstolen bliver da til en høj stol, der følger barnets udvikling.

Panuline Stabel Højstol er Svanemærket 

Panuline Stabel Stol fra 2002 – med ryg

Hans Klarskov designede Panuline Stabel Stol i 2002, som er en høj stol til børn og voksne med ryglæn og praktisk greb – er i serie med Panuline Stabel Taburet og Panuline Stabel Højstol.

Designet med fodstøtte og kan bruges som legemøbel, der kan sættes sammen til hule og bænk. 

Panuline Stabel Stol er en stabelbar, robust og praktisk stol med formspændte bøgeben, der kan tåle slitage og brug i institutioner og skoler.

Panuline Stabel Bænk fra 2002 med 2 sæder

Hans Klarskov designede Panuline Stabel Bænk med 2 sæder som en mobil og fleksibel bænk med plads til 3 børn.

Træbænken kan stables og er stærk, holdbar og en stabil bænk med formspændte bøgben og dyvlede samlinger.

Panuline Stabel Bænk fra 2002 med 3 sæder

Hans Klarskov designede Panuline Stabel Bænk med 3 sæder som en mobil og fleksibel bænk med plads til 4 børn.

Træbænken kan stables og er stærk, holdbar og en stabil bænk med formspændte bøgben og dyvlede samlinger.

Lænde Ergoret Arbejdsstol fra 2015 – med pude på lændestøtte

Hans Klarskov videreudviklede Lænde Ergoret Arbejdsstol i 2015 med en behagelig støttende rygpude på lændestøtten.

Stadig med udgangspunkt i pædagogers hverdag i institutioner med mange løft, vrid og krav til forskellige arbejdsstillinger gennem dagen.

Ideen bag en ergonomisk stol er, at du som bruger selv skal være aktiv og dermed styrke dine muskler – samtidig med at du får støtte og aflastning når du arbejder.

Sædet er designet ergonomisk
så det fremmer varierende og dynamiske siddestillinger og stolen har regulerbar gaspatronen, som kan indstilles i højden efter behov. 

Ergoret Stol fra 2015 – med høj ryg

Hans Klarskov designede Ergoret Stol i 2015 som en ergonomisk stol med høj ryg – let og elegant med et ergonomisk polstret sæde, der fremmer dynamiske og varierende siddestillinger.

En stærk, stabil og holdbar ergonomisk stol, der kan stables – har organiske former og gennemgående formspændte bøgeben. 

Om Tine Klarskov

Klarskov møbler ApS ejes i dag af datter Tine Klarskov, som er uddannet arkitekt, cand. arch. med afgang fra møbel linjen som industriel designer fra Kunstakademiets arkitektskole i København i 2005.

“Jeg har altid fulgt med i min fars arbejde med at designe sine møbler, tankerne bag, udfordringerne og hele processen med at drive og have en virksomhed.

Det ligger dybt i mit DNA at være skabende og kreativ og designe – med fokus på trivsel for det enkelte menneske indsat i en større social kontekst. 

Derfor har det også været helt naturligt for mig at overtage familiefirmaet efter min fars 40 års virke – og det er med stor respekt og ydmyghed at jeg nu driver Klarskov møbler ApS videre i samme ånd. “

Beskrivelse af designuddannelsen på Akademiet
“Overordnet set handler det om at bringe design og arkitektur sammen. Hvor en arkitekt begynder med apteringen af et rum, vil en møbeldesigner tænke på menneskets behov først. Instituttet samler begge i ét fælles rum og lader dem finde hinanden.”

Kilde: citat fra Det Kongelig Akademis website, Institutet for bygningskunst og design.

Jeg ønsker at gøre en forskel med design og indretning

Jeg brænder for...


Formgivning af møbler og at skabe en indretning, som har et formål og dermed gør en forskel for dig som bruger, ved at designet og indretningen er inkluderende og løser et problem som et “møbel-redskab”, der skaber trivsel og udvikling – og samtidig er æstetisk og stimulerer dine sanser for tilsammen at skabe livskvalitet.

Jeg ønsker at påvirke ...


Jeg ønsker at påvirke dig positivt gennem mit design og skabe inkluderende, nærværende og personlige designmøbler og indretning, som taler og kommunikerer med dig som bruger. Design er en form for “arkitektur”, der kommer i berøring med din krop fysisk ved brug – og dermed påvirker møblet dine handlinger og tanker gennem måden designet er formgivet på, og dermed hvordan du kan bruge det til at udfolde dig positivt i din hverdag i rum og mentalt sammen med andre.

Jeg har arbejdet med ...


Designet og solgt eget møbeldesign – “siddemøblet Connexion” til det lærende møde og drevet egen virksomhed.
Har rådgivet om indretning til private, arkitekter og håndværkere indenfor livsstil med valg af interiør til bolig og større byggeprojekter lige fra valg af belysning til indretning af badeværelser og køkkener med alt fra sanitet til flisevalg.
Showroomsansvarlig med rådgivning af kunder samt indrettet showrooms til interne og eksterne udstillinger og været kørende arkitektkonsulent med rådgivning til byggeprojekter og opbygget messer til udstillinger.
Marketingansvarlig med opgaver lige fra opbygning af website, vedligeholdelse og SoMo til annonceskrivning.
Har rådgivet institutioner og skoler om indretning og møbelvalg, samt udarbejdet udarbejdet EU-udbud. 
Har produktudviklet til institutioner i samarbejde med bruger og leverandører, samt designet produkter til Klarskov møbler ApS.

Jeg er også ...


Gift og mor til en voksen søn – er et udpræget familie- og hjemmemenneske, der holder af det nære i hverdagen med god mad, hus og have – samt gåture i naturen med hunden.
Jeg trives med
 ro og fordybelse i vores historiske smukke bondehus fra 1700-tallet.
Når jeg trænger til perspektiv og inspiration holder jeg af en tur på museum, se film, teater og have musik i højtaleren – og en god filosofisk bog på natbordet – eller ud og nyde en god madoplevelse.
Jeg slapper af med at indrette, lave collage og male når jeg har fri – og dyrker for tiden Yoga. 

Tine Klarskov Petersen Udengaard
CEO, arkitekt cand. arch. industriel designer
i Klarskov møbler ApS.
Få rådgivning om valg af møbler og indretning af arkitekt, industriel designer Tine Klarskov fra Klarskov møbler ApS

Bue Reolen fra 2000 – mobil reol og rumdeler med tavler

Tine Klarskov, arkitekt og designer, designede Bue Reolen i 2000.

Bue Reolen er en mobil og fleksibel reol, der danner “rum i rummet”, har opbevaring og fås med forskellige beklædninger som lyddæmpende opslagstavle og kridtavle, flytbare hylder og låsbare hjul.

Danner afskærmning og plads til forskellige lærende miljøer i institutioner, skoler og til kontore – er i serie med Lige Reolen og Multi Buen og de kan kobles sammen til større stabile enheder.

Mønsterregistrering MR 2001 00370 foretaget af Patent- og varemærkestyrelsen 2001. 

Lige Reol fra 2000 – mobil reol og rumdeler med tavler

Tine Klarskov, arkitekt og designer, designede Lige Reolen i 2000.

Lige Reolen er en mobil og fleksibel reol, der danner “rum i rummet”, har opbevaring og fås med forskellige beklædninger som lyddæmpende opslagstavle og kridtavle, flytbare hylder og låsbare hjul.

Danner afskærmning og plads til forskellige lærende miljøer i institutioner, skoler og til kontore – er i serie med Bue Reolen og Multi Buen og de kan kobles sammen til større stabile enheder.

Multi Buen fra 2009 – mobil enhed til scene, undervisning og rumdeler

Tine Klarskov, arkitekt og designer, designede Multi Buen i 2009.

Multi Buen er en mobilt og fleksibelt møbel, der kan bruges til differentieret undervisning, siddepladser, scene, opbevaring og har forskellige beklædninger med lyddæmpende opslagstavle eller tavle samt har låsbare hjul – er i serie med Bue Reolen og Lige Reolen og de kan kobles sammen til større stabile enheder.

Designregistrering i 2010 af Patent- og Varemærkestyrelsen DR 2010 00002.