Svanemærkning

Vi prioriterer Svanemærket møbler – fordi vi gerne vil gøre en forskel.

Vælg svanemærkede møbler og du ved, at produktet både er bedre for miljøet og for dig 

Generelt om Svanemærket

“Svanemærket er et holistisk mærke
Det betyder, at det ser på alle relevante miljøproblemer i hele produktets livscyklus. Svanemærket tager altså hensyn til både klima, kemikalier, ressourcer og biodiversitet og ser samtidig på hele produktets rejse fra råvarer, produktion og brug til genbrug, genanvendelse og affald

Citat og kilde: fra Miljømærkning Danmarks website

 

 

Skrappe krav til sikkerhed

For at et møbel kan blive godkendt som Svanemærket, skal møblerne også opfylde skrappe krav til sikkerheden.

Derfor er alle Klarskovs svanemærkede møbler sikkerhedstestet ud fra Dansk Standard og EU´s krav, som giver dig tryghed for at dit møbel er sikker at bruge.

Vælg mellem 10 svanemærkede møbler

Vi prioriterer at få flere møbler certificeret – selvom det er dyrt økonomisk, tidskrævende og en lang proces hos Miljømærkning Danmark med test og prøvninger på Teknologisk Institut – fordi vi tror på Svanemærket og dets bidrag til nutiden og fremtiden med hensyntagen til miljøet og indeklimaet.
For os er det den rigtige vej at gå – derfor er svanemærkning en del af vores designprofil.
 

4 facts om Svanemærket

Forskellige krav til forskellige produkter

Der er produktspecifikke krav til møbelfremstilling, hvor der ses på hele produktets rejse og de miljømæssige problemer, der opstår i processen med fremstilling af produktet lige fra påvirkning af miljøet, klima, biodiversitet til sundhed. 

 

Altid skrappe miljøkrav

Alle svanemærkede produkter lever op til skrappe miljøkrav.

Miljøkravene bliver stillet til alle faser i produktets liv, hvor det er relevant – som valget af råvarer, at spare på jordens ressourcer, at værne om biodiversiteten, at mindske vores aftryk på klimaet og få flest mulige materialer fra produktet til at recirkulere.

Det sikrer produkter med lang levetid og er med til at begrænse miljøbelastningen fra ny produktion og affaldshåndtering.

 

Altid skrappe krav til kemikalier

Alle svanemærkede produkter lever op til skrappe krav til kemikalier.

Udelukker eller begrænser en mængde kemikalier, som kan skade miljøet og mennesker.

Det gavner din sundhed, når du bruger svanemærkede produkter, og du er med til at beskytte de mennesker, der fremstiller produkterne – og til gavn for miljøet og vores fælles fremtid.  

Kemikaliekravene giver også mulighed for at 
recirkulere og genbruge materialerne

 

Løbende forbedringer

Kravene til svanemærkede produkter bliver løbende evalueret og strammet op – så kravene bliver stillet ud fra den nyeste viden og udvikling.

Svanemærkets krav er med til at sikre en mere miljørigtig udvikling og Klarskov møbler ApS kan som virksomhed miste retten til at bruge Svanemærket, hvis vi ikke lever op til kravene.

Derfor er certificeringerne også tidsbegrænset og skal opdateret løbende.

  Når du vælger svanemærkede produkter, er du også med til at påvirke produktudvikling i en mere miljømæssig og bæredygtig retning.  

Kilde: Hvad er Svanemærket? – Miljømærkning Danmarks hjemmeside – 
Læs mere her


Svanemærket bidrager til 11 ud af 17 verdensmål

“I 2015 vedtog FN 17 verdensmål, som skal bidrage til at løse mange af klodens problemer med bl.a. fattigdom, ulighed og klimaforandringer inden 2030. 

For at nå målene må alle gøre en indsats
Du kan være med til at gøre en indsats ved at vælge svanemærkede produkter. 

 Det er især med til at realisere FN’s 12. verdensmål om at sikre bæredygtige forbrugs- og produktionsformer. Derudover bidrager Svanemærket til yderligere 10 af de øvrige verdensmål – disse varierer fra produktgruppe til produktgruppe.”

Kilde: Citat fra Miljømærkning Danmarks hjemmeside – Læs mere her